Skip to main content

5 gode råd til at holde dit gulv flot

Beskyttelse af gulvet

For at skåne gulvet bedst muligt, anbefaler vi at man anvender filtpropper under stole- og bordben. Under kontorstole anbefaler vi at der lægges akrylplader. Vi anbefaler også at man er ekstra opmærksom på blomsterkrukker, vaser og lignende, som placeres direkte på gulvet. Hvis du ikke er helt sikker på at de er tætte i bunden, bør du placere dem en opsats, så man undgår direkte kontakt med gulvet.

Brug af måtter og tæpper

Placer måtter ved indgangspartier for at minimere indførsel af snavs og skidt på gulvet. Overvej at lægge tæpper i områder med hyppig trafik, såsom stueområdet ved sofaen eller i køkkenet, for at beskytte gulvet mod slid. Ved at bruge måtter og tæpper kan man reducere slitage og bevare gulvets udseende over tid.

Indeklimaets betydning

Oprethold et behageligt indeklima med en rumtemperatur på 20 °C og en relativ luftfugtighed på 50% (min. 30% og maks. 65% i ganske korte perioder) for at sikre optimale forhold for gulvet.

Ved at holde øje med luftfugtigheden med et hygrometer kan man minimere risikoen for skader på gulvet, da trægulve kan reagere på ændringer i luftfugtigheden.

Der er stor forskel på gulvenes egenskaber, og at f.eks. træ altid vil arbejde i takt med luftfugtigheden.

Gulvvarme

Vær opmærksom på at holde temperaturen på oversiden af gulvet under 27 °C, og endnu lavere for visse gulvtyper, for at undgå skader.

Før ibrugtagning af dit Moland gulv

For matlakerede Moland gulve anbefales det at behandle gulvet med Moland Lakpleje Mat inden brug for at forsegle overfladen og beskytte mod slid. Dette kan med fordel gøres inden gulvet tages i brug.

Til vinyl, laminat og Circular gulve fra Moland anbefales det at bruge Moland Vinyl- og Laminatvask, da plejemidlet udjævner små ridser, styrker overfladens resistens og beskytter mod slitage. Det kan være med til at forlænge gulvets levetid.

Til olierede gulve fra Moland bør man anvende Moland Oliepleje hvid eller natur for at vedligeholde, beskytte og rengøre trægulvet og bevare dets naturlige skønhed.

Vores showroom er lukket i uge 29, 30 og 31 pga. sommerferie. Men vi er klar til at hjælpe på telefon
+45 9614 5000.

Åbningstiderne for telefonen er
man- tors: 07.40-16.00
fredag kl. 07.40-15.30

This will close in 0 seconds